Batterifabriker för elbilar

Contemporary Amperex Technology, CATL
Kinesisk tillverkare som skall bygga en batterifabrik i Tyskland. Säljer batterier till PSA-gruppen, Hyundai, Honda, Volkswagen och BMW. I Kina samarbetar CATL med bland annat Geely och BAIC. Världens just nu största tillverkare av batterier till elbilar

Panasonic
Byggde Gigafactory tillsammans med Tesla och då Tesla krävde exklusiv tillgång till cellerna påstår Panasonic ha tappat marknadsandelar. Arbetar nu tillsammans med Toyota för att bygga en stor anläggning i Kina. Även Ford och Honda köper batterier av Panasonic men efterfrågan från Tesla slukar det mesta. Panasonic är näst störst i världen.

Tesla
Har tillsammans med Panasonic byggt den stora Gigafactory-anläggningen i Nevada/USA. Tesla vill också bygga batterifabriker i Kina och Europa. I USA finns också Gigafactory-2 i Buffalo. Till anläggningen i Shanghai kan Tesla ev ta en annan partner än Panasonic.

BYD
Biltillverkaren Build Your Dream startade en batterifabrik i Kina redan2002. Inom tio år hade BYD mer än hälften av tillverkningen av världens alla mobiltelefonbatterier. Planerade 2018 att bygga en batterifabrik i Kanada men planerna lades på is. BYD tillverkar nu en rad egna elbildar och räknas som världens tredje största tillverkare av batterier till elbilar.

Samsung SDI
Den koreanska elektronikjätten säljer batterier till BMW, Fiat och Volkswagen. Tecknade i slutet av 2018 ett avtal med underleverantören BMZ Group i Europa värt ca nio miljarder kronor. Samsung SDI har fabriker i USA, Österrike, Kina, Sydkorea, Taiwan och Malaysia.

LG Chem
Började bygga lithium-ion-batterier redan 1999 hemma i Sydkorea. Säljer batterier till Ford Focus, Renault Zoe och Chevrolet VOlt. Har ett flera fabriker i Sydkora och USA. Planerar att bygga en fabrik i Kina. Säljer idag till Hyundai, Chrysler, Volvo, Kia, Audi, Jaguar, General Motors, Daimler, Volkwagen, Ford och Renault.

SK Innovation
Storsatsar på flera batterifabriker efter att ha fått en stororder från Volkswagen. Koreanska SK bygger ytterligare en fabrik i Ungern och en i Georgia/USA. SK säljer battericeller till Daimler, Hyundai, Kia och BAIC.

Toshiba
Japanska Toshiba har sålt sitt SCiB-batteri till bl a Mitsubishi och har tecknat avtal med bland annat Suzuki. Företaget säger att man har utvecklat en ny typ av anod till lithiumbatteriet som skall ge längre räckvidd och snabbare laddning. Diskuterar samarbete med Johnson Controls i USA.

A123 Systems
Kinesiskt företag som har ett antal batterifabriker i Michigan/USA. Det var batterier från A123 som tvingade Fisker att återkassa elbilar 2012. Har sålt batterier till BMW, Daimler, Chevrolet, Rowve sam till verktyg från DeWalt och Black&Decker.

eCobolt Solutions
Kanadensiskt företag som främst arbetar med brytning av metaller samt återvinning av elbilsbatterier.

Johnson Controls
En av världens största tillverkare av vanliga bilbatterier. Tillverkade ockspå celler för batterier till hybrider och elbilar. Divisionen Power Solutions skall säljas till Brookfield Business Partners som kontrolleras av Saudiarabaiens kungahus. Johnson Controls har tillverkat batterier till Ford och General Motors.

Northvolt
Ett svenskt företag som planerar att bygga en batterifabrik i Skellefteå och en forskningsanläggning i Västerås.