Ladda hemma

Ladda elbilen hemma! En laddbox är en självklarhet när ni ska ladda bilens batteri över natten. Elsäkerhetsverket delar de nordiska kollegornas rekommendationer och avråder att man laddar elbilen direkt i stickkontakten pga brandrisken av överbelastningen samt underdimensionerade elsystem.

Alla våra enheter har hög säkerhet med elskydd samt rätt certifiering. Våra enheter är kompatibla med standard 230v elnät och kan placeras direkt på fasad för en snabb och smidig installation. Ta en titt på våra laddboxar.

Bra att veta: Generellt är det förbjudet för privatpersoner att sälja elektricitet. Men i lagen som reglerar handel med el finns det ett undantag som gör det möjligt för privatpersoner att sälja el för laddning av fordon. Det innebär att det är fritt fram att sälja sin egen el till andra privatpersoner, så länge det gäller laddning av eldrivna fordon. Det innebär i sin tur att det är fritt fram för vem som helst att sätta upp eleqtroPoint.

Quadriga har i ett prejudicerande beslut av Energimarknadsmyndigheten fått det första svenska undantaget från koncessionslagen och godkännande av privatförsäljning av elektricitet. Det innebär att du som stationsägare kan ladda din egen bil över natten, och sedan sälja tjänsten till andra personer på dagen.

Vill ni veta mer om oss eller våra produkter? Kontakta oss.